NEWS: "Back to the Future, Buddies" recipe for the month of October/Nov. is: Sweet Portuguese Bread.
Bake along and link up your bread. The closing date is November 30th.
NEWS: La ricetta del mese di ottobre/nov. del gruppo “Back to the Future, Buddies” è il: Pane Dolce Portoghese.
Il termine di partecipazione è il 30 novembre.

Dec 17, 2013

Gingersnaps - Biscotti allo Zenzero (Baking with Julia)

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The Gingersnap recipe was chosen by our group "TWD-Baking with Julia" for the second rendezvous in December. 
Unfortunately I've been quite disappointed with this recipe as the dough was much too sticky and difficult to roll out even after a 4 hour-chill in the fridge (the best way I've found was to roll it out on parchment paper, freeze it for 15 minutes and then cut out the cookies). 
In my opinion, the molasses glaze "ruined" the shiny surface of the cookies, which, (oh why oh why!??!) did not have any taste at all. I should have increased the amount of spices... No, I will not remake them.

La ricetta dei Gingersnaps è stata scelta dal nostro gruppo "TWD-Baking with Julia" per il secondo appuntamento di dicembre. 
Purtroppo ne sono rimasta molto delusa: l’impasto era troppo umido, appiccicoso e difficile da stendere - anche dopo averlo lasciato 4 ore nel frigo (il modo migliore per lavorarlo è stato quello di stenderlo su carta da forno, lasciarlo in congelatore per 15 minuti e poi ritagliare i biscotti). 
A mio parere, la glassa di melassa ha rovinato la superficie liscia e lucida dei biscotti. E per finire: tragedia!!!! Non avevano nessun gusto (bisogna assolutamente aumentare la dose delle spezie). No, spiacente, ma io non li rifarei!


If you love ginger cookies, please do try 
Ann Pearlman's "Molasses and Ginger Crisps".
They are my favourite and all my friends love them.

Se amate i biscotti allo zenzero, non perdetevi i "Biscotti Croccanti allo Zenzero e Melassa" di Ann Pearlman. Tutti i miei amici li adorano!





or even Trisha Ashley's "Ginger and Spice Biscuits".

e/o i "Biscotti allo Zenzero e Spezie" di Trisha Ashley.









Gingersnaps (by D. Blom)
Ingredients:
1/4 cup (55 g) sugar
3 tablespoons molasses
2 tablespoons unsalted butter, at room temperature
1/8 teaspoon ginger
1/8 teaspoon cinnamon
1/8 teaspoon baking soda
1/8 teaspoon salt
1 1/2 tablespoons water
3/4 cup (105 g) all-purpose flour

1 tablespoon unsulfured molasses mixed with 1 tablespoon water, for glaze

Making the Dough: Put the sugar, molasses, butter, spices, baking soda, and salt in the bowl of a mixer fitted with the paddle attachment.
Mix on medium-low speed just to cream the ingredients, about 2 minutes.
 Add the water and the flour, and mix on low until the dough comes together, about 30 seconds.

Chilling the Dough: Scrape the dough onto a piece of plastic wrap and shape it into a rough square or rectangle, wrap in the plastic, and refrigerate to firm, about 2 hours (you can make it ahead and refrigerate it for 2 or 3 days or freeze it for up to a month).

Preheat the oven to 325°F (190°C) and line 2 baking sheets with parchment paper (or lightly grease them).

Rolling and Cutting: Place the chilled dough on a lightly floured work surface (even after a long chill, the dough will be very soft and sticky, so you’ll have to flour the top of the dough and keep checking on the bottom, dusting the counter with more flour as needed).
Roll the dough to a thickness of between 1/8 and ¼ inch and cut out your cookies, using a floured cookie cutter. Place the cookies on the baking sheets, leaving just a bit of space between them.
Gather the scraps of dough together, wrap them in plastic, and refrigerate until cool enough to roll again).
Using a pastry brush, brush a little coating of the molasses glaze over each cookie.

Baking: Bake 5 to 7 minutes, or until just slightly firm (it took me 10 minutes as after 7 they were still undone).
Lift the cookies onto cooling racks with a wide metal spatula. They will crisp as they cool.

Storing: Store them in a tightly sealed tin or plastic container for about 4 days.

Gingersnaps (di D. Blom)
Ingredienti:
55 g di zucchero
3 cucchiai di melassa
2 cucchiai di burro non salato, a temperatura ambiente
1/8 di cucchiaino di zenzero
1/8 di cucchiaino di cannella
1/8 di cucchiaino di bicarbonato di sodio
1/8 di cucchiaino di sale
1 1/2 cucchiai di acqua
105 g di farina
1 cucchiaio di melassa diluito con 1 cucchiaio di acqua, per la glassa 

Preparare l'impasto: Sbattere a velocità media-bassa lo zucchero, la melassa, il burro, le spezie, il bicarbonato e il sale nella ciotola di un mixer munito di frusta a K (o frusta a foglia). 
Aggiungere l'acqua e la farina e mescolare a bassa velocità per circa 30 secondi per ottenere un impasto omogeneo.

Raffreddare l'impasto: Raschiare l'impasto dalla ciotola e versarlo su un foglio di pellicola trasparente. Formare un quadrato/rettangolo, avvolgerlo nella pellicola e lasciarlo riposare nel frigo per almeno 2 ore (si può preparare in anticipo, conservandolo in frigo per 2 o 3 giorni o congelandolo per un mese).

Preriscaldare il forno a 190°C e foderare due teglie con carta da forno (o ingrassarle leggermente).

La Forma: Anche dopo un lungo periodo nel frigo, l'impasto sarà molto morbido e appiccicoso. E' consigliabile infarinare la parte superiore e inferiore dell'impasto prima di stenderlo (spessore 3-6 mm).
Infarinare gli stampini prima di intagliare i biscotti.
Distribuire i biscotti sulla teglia, lasciando un pochino di spazio tra di loro (non si espandono molto).
Raccogliere gli scarti di pasta, avvolgerli nel cellophan e conservarli in frigo prima di intagliare i prossimi biscotti.
Spennellare i biscotti con la miscela di melassa-acqua prima di infornare.

Cottura: Cuocere per 5-7 minuti poiché devono diventare leggermente solidi (li ho dovuti cuocere per 10 minuti. Dopo 7 erano ancora "crudi").
Lasciarli raffreddare brevemente nella teglia prima di spostarli con una grande spatola e disporli su una griglia a raffreddare. Raffreddando diventeranno croccanti.

Conservazione: Conservare i biscotti per circa 4 giorni in un barattolo ben chiuso o in un contenitore di plastica.


Where to buy the book: Dove acquistare il libro:
   


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6 comments:

  1. It's always disappointing when recipes don't turn out as we expect. Sorry to hear these won't be worth a repeat - but they do look cute!

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  2. I doubled the spices, but haven't rolled them out yet. I will definitely leave off the molasses glaze.

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  3. I increased the spice too, but still didn't feel it was enough. And my cookies didn't crisp up. I'm so glad you shared your favourite recipes!! I am going to have to try them. thanks!

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  4. Unfortunately, this recipe was a dud. I too was disappointed. Your gingerbread man is cute though. :)

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  5. A dud, Cathleen is right. But your gingerbread man is darling!

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  6. Ooo, look at those gingerbread men with the candy canes! I am also joining you in being disappointed with this recipe...

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