Back to the Future, Buddies

     English / Italiano


Taking a Stroll down Memory Lane
In May 2012, more precisely three months after having opened my blog, I hit on a wonderful international baking group called “Bread Baking Babes”, whose members were all blogging on the 16th of each month about the bread recipe they had chosen and baked. 

I immediately fell in love with the idea and was so thankful that they had given to everyone the chance to bake along. 
That’s how I became a Bread Baking Buddy and since then, the 16th has become my favorite number (or maybe it is because I was born on the 16th?).

I’ve been working hard to keep the “Buddy honorary title”, as its validity is linked with the bread you re-bake. So, you are not a Buddy for a lifetime, unless you re-bake for a lifetime the recipes the BBBabes have chosen. It’s a lifetime filled with delicious, interesting and wonderful breads.

A couple of days ago the idea of baking the BBBabes breads I had missed from the creation of the group in 2009 stroke my mind, as each and every bread they had proposed had turned out to be a huge hit.
And that’s how this project came to life: all the way from the beginning and back to the future, that’s what we are going to bake.
Join us, it’s going to be fun, it’s going to be delicious!

PS: If you wish, join the group on Facebook by clicking here.

How to participate (the rules):
a) Visit my blog on the 10th of each month to find out which bread recipe has been chosen (the first time it will be September 13th, 2013). 

b) Blog about the bread we've baked by the end of that month. 
     If you do not have a blog, just post the picture of the bread you've baked on our 
     Facebook page (see link below).

c) Include a backlink to this post using the "Back to the future, Buddies" badge (see below) or a text link, if you have any problems in copying the badge.

d) Include a backlink to the "BBBabe blog" we have baked from (her/his web address will be visible in my post).

e) Send me an email  at sweetandthatsit (at)hotmail.com with the link to your post and picture of the bread you’ve baked for the monthly round up.

f) If you wish, link up your bread on my blog (the inlinkZ tool will be at the end of each "Bake to the Future, Buddies" bread I bake).

g) If you like the idea, tell your friends to bake along.

Links:
- Link to our Facebook group 
- Link to the Recipe Summary and to the Roundup Summary 


Un tuffo nel passato
Nel maggio del 2012, più precisamente tre mesi dopo aver creato il mio blog, ho scoperto  un meraviglioso gruppo internazionale di cucina chiamato "Bread Baking Babes". Puntualmente al 16 del mese "Le Ragazze Che Fanno il Pane" pubblicano sui loro blogs la ricetta del pane che hanno scelto e preparato.

Un’idea che mi è piaciuta moltissimo come moltissimo mi è piaciuto il fatto di poter preparare il pane scelto da loro, seguendo i loro preziosi consigli e trucchetti… 
Ed ecco come sono diventata una “Bread Baking Buddy” (Buddy = amico) ed ecco come  il 16 è diventato il mio numero preferito (o è forse perché sono nata il 16?).

Ce la sto mettendo tutta per mantenere il "titolo onorifico di Buddy", poiché la sua validità è legata al pane del mese. Quindi non sarò una "Buddy" a vita a meno che non prepari  le loro ricette vita natural durante)…. Sarà certamente una vita piena di pagnotte deliziose, ricette interessanti e meravigliose .

Un paio di giorni fa sono stata colta dall’irrefrenabile voglia di preparare tutti i pani che mi ero persa dalla creazione del gruppo nel 2009… anche perché ogni loro ricetta si è rivelata un grande successo.
E così è nato questo progetto: ripercorrere tutta la strada dall’inizio e "Back to the Future", … ed è così che faccio appello a voi,  amanti delle cose buone fatte in casa: unitevi al gruppo: sarà divertente, sarà delizioso.
Se lo desiderate, unitevi al gruppo su Facebook, cliccando qui.

Come partecipare (le regole ):
a) Visitate il mio blog il 10 di ogni mese per scoprire quale ricetta sarà da farsi (la prima volta sarà il 13 settembre 2013).

b) Pubblicate entro la fine del mese le foto e la ricetta del pane che avete preparato. Se non avete un blog, pubblicate la foto del vostro pane sulla nostra pagina facebook (vedi link sotto).

c) Copiate nel vostro post/blog il badge di "Back to the Future, Buddies" (raffigurato qui sotto) o un link di testo, se avete problemi nel copiare il badge.

d) Includete nel vostro post il link della ricetta originale (il link sarà visibile nel mio post).

e) Per la raccolta mensile, inviate entro la fine del mese una email a sweetandthatsit(chiocciolina)hotmail.com con la foto e il link al vostro post del pane che avete preparato.

f) Se lo desiderate, collegate il vostro post al mio blog utilizzando lo strumento inlinkZ  che sarà visibile alla fine della pagina di ogni ricetta di "Back to the Future, Buddies".

g) Se vi piace l'idea, invitate i vostri amici a partecipare. 

Links:
Link al nostro gruppo su Facebook 
- Link al sommario delle ricette e al sommario delle raccolte mensili  



"Back to the Future, Buddies" Badge
Il badge di "Back to the Future, Buddies"
Back to the Future, Buddies
copy the whole text and paste it in your blog
copiate tutto il testo e inseritelo nel vostro blog





Print Friendly and PDF

  Sign up to my free Newsletter. Iscriviti alla mia Newsletter gratuita.
To validate, please check your email (or spam folder) and press on the confirmation link. 
Per validare l'iscrizione, premi il link di conferma che riceverai per email (controllare la casella di posta indesiderata).


2 comments:

  1. I'm all ready to bake along back to the future!! Thanks for starting this great initiative Carola!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome aboard, dear Claire and many thanks for joining the team.
      I'm so looking forward to bake the first bread... a couple of more days and then ...yuhuii!
      All the best
      xx

      Delete

MANY THANKS for your Feedback - IL VOSTRO COMMENTO MI STA A CUORE!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...